Kunsten å kommunisere

Kjenner du dine egne behov? Uttrykker du dem? Synes du det er vanskelig å spørre om hjelp? Vårt samfunn er bygget på at du skal prestere, jobbe hardt og klare alt selv. Det som tidligere var andres jobb å fikse for deg, som for eksempel regninger i banken, er nå hver og en sitt ansvar. Med stadig flere arenaer du skal prestere på er det ikke rart at om du glemmer å kjenne etter i deg selv. Nederst i dette innlegget ligger en yogagave fra meg, som hjelper deg å finne ro i kroppen og toppen. Her deler jeg morgenyoga fra helgens lærlingesamling.

Apropos lærlingesamling. Naturen er en arena som gir meg energi. Jeg kommuniserer med naturen ved “å ta den inn”. Dette kalles for bevisst tilstedeværelse hvor du legger merke til hva du legger merke til, men også hvordan det påvirker deg. Hva skjer i deg når du hører fuglesang? Hva skjer når du møter dyr? Hva skjer når sola er fremme og motsatsen, når det pissregner? Hvordan reagerer du på at det bli kaldt eller tungt å gå? Hva sier hodet/egoet ditt underveis og hva sier hjertet?

Sist fredag utfordret vi 2.års lærlingene på en fjelltur til Høghumpen i Ballangen, som ligger på 670 moh. Lærlingene fikk jobbe med å slippe kontrollen ved at de bare fikk vite at de skulle på fjelltur, uten å vite noe om løypa eller hvor langt de skulle gå. Oppgaven var å øve seg på bevisst tilstedeværelse ved å bruke naturen som et speil. Det vil si å legge merke til det de la merke til, uttrykke behov og be om hjelp.

Den aller beste måten å skape gode barneyogalærere på er å hjelpe dem med å forstå seg selv og kommunisere fra hjertet. Barn trenger voksne som kan vise vei gjennom å gå den selv. Derfor inneholder ikke bare Nordstjernas lærlingeprogram barneyoga, men også ulike dyptgående selvutviklingsmetoder som skaper bærekraftige voksne. Denne fjellturen er en av måtene vi underviser på som gir dyp transformasjon, bevissthet og ikke minst mestringsfølelse. Turen gav i tillegg noen av lærlingene inspirasjon til barneyogaeventyr, slik som Mikis fra gårdagens innlegg.

Her er et lite bildegalleri fra turen, som endte i spektakulær utsikt på toppen. Med en utsikt mot Vesterålen, Lofoten og Ballangen var smilene brede og stemningen på topp. De nådde nye høyder både utenfor og inne i seg selv.

Vi har nå startet uke 5 i 7 uker med giverglede og denne uken handler altså om kommunikasjon. For å gi deg en god start på uka og ro til å høre dine egne behov, vil jeg ta deg med inn på en av morgenøktene til lærlingene. Her får du en nydelig yogaserie med feminin flyt. På slutten av økten leder jeg deg inn i avspenning, før lagringskapasiteten på telefonen tok slutt. Hvil så lenge du trenger og led deg selv ut av hvilen. Ønsker deg en strålende uke og en magisk yogastund.

Legg inn en kommentar

%d
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close