Intuisjon, din veileder.

Hvordan vet du at det er intuisjonen som snakker til deg? Dette er et av de spørsmålene jeg får mest av på mine kurs og utdanninger, noe som har gitt inspirasjon til dagens innlegg. Intuisjonen kan vise seg på mange ulike måter. Kanskje har du opplevd noen av dem? I tiden som kommer vil jeg dele de forskjellige aspektene av intuisjon og gi deg gode eksempler fra eget liv, slik at du lettere kan gjenkjenne din egen innebygde veiviser! For ja, vi har den alle. Mange har bare blitt ledet bort fra den og glemt hvordan den brukes. Hjelpen kommer her og jeg vil starte med: klardrømmer.

Intuisjonen kan lede deg via drømmene dine, gjennom det vi kaller klardrømmer. Når du sover er det lettere for din indre stemme å få kontakt med deg. Klardrømmer skiller seg ut ved at de føles levende. I slike drømmer kan du noen ganger være en observatør, noen ganger delaktig og noen ganger begge deler. Å observere dine egne drømmer kan du trene opp til ved å bevisstgjøre deg selv om at det er mulig. Du kan trene ved å begynne å skrive ned drømmene dine og ta inn hva de forteller deg. Hvilke tanker gir drømmen deg? Hvilke følelser dukker opp? Hadde du noen fornemmelser i kroppen?

Som hjelp kan det være greit å vite at alle mennesker du drømmer om speiler deg selv. Det vil si at hvis det dukker opp en nabo, er det det du forbinder med naboen som er viktig. La oss si at du forbinder han/henne med å være uredd. Da kan det være et tegn til deg om å møte og bearbeide din egen frykt.

Det kan også være fint å vite at transportmidler i drømmene handler om ditt eget fremkomstmiddel, nemlig kroppen din. Hvis jeg er sliten og trenger ro og hvile, kan det vise seg i drømmer ved at jeg skal kjøre bil og ikke får start på bilen. Eller at jeg får start, men det er så vidt bilen går. Hvis jeg trenger å bearbeide følelser vises det gjennom et transportmiddel som går i vann, for eksempel en båt. Vann er knyttet til følelser og emosjoner. Drømmer du et fremkomstmiddel som flyr i lufta, kan det handle om å spre dine egne vinger og følge hjertet ditt.

Drømmer du hus eller bygninger er det også knyttet til din egen kropp, men mer dine indre rom og talenter/muligheter. Vi kan tyde husdrømmer opp til chakrasystemet i yoga, hvor kjelleren symboliserer de 3 nedre chakraene: rot-, seksual- og navle. Hovedetasjen er hjertechakra. Loftet på huset er de eteriske/spirituelle chakraene: hals-, panne- og krone.

Så hvordan kan dette utspille seg i en drøm? Det kan være at du drømmer en rotete kjeller, som gir deg følelsen av frykt eller angst. Følelser som er knyttet til rotchakra. Rochakra står for de basale behov i livet, det du trenger for å leve. Mat, en plass å bo, trygghet og kjærlighet. Drømmen om rotete kjeller kan vise deg at de basale behovene i livet trenger oppmerksomhet.

Jeg hadde et mareritt tidligere i livet, som brukte å komme igjen og igjen. Jeg ble jaget og sprang for livet, i den tro at hvis jeg ikke kom meg unna, ville jeg bli fanget og tatt livet av. Etter jeg ble bevist på at jeg kan påvirke egne drømmer, opplevde jeg noe fantastisk. Jeg bestemte meg midt i dette gjentagende marerittet for at jeg var lei av å være redd og snudde meg mot han som sprang etter meg. Det var da magien oppsto. Mannen angrep ikke, men drømmen løste seg opp på en harmonisk måte. Jeg har aldri hatt dette marerittet siden. Tanker som har kommet i ettertid er hvor mye vi begrenser oss gjennom å gå rundt å være redd for. Over 90% av våre bekymringer, inntreffer aldri.

Klardrømmer har alltid vært en del av mitt liv, men det var ikke før i godt voksen alder jeg skjønte betydningen av dem. Jo mer jeg økte bevisstheten, jo tydeligere ble dem. De kan som sagt oppleves på ulike vis. Jeg kan være observatør, delaktig eller begge deler. Det skal også sies at ved økt bevissthet, er observatørrollen stort sett alltid til stede i alle mine drømmer. Jeg vet at jeg drømmer og observerer hva som skjer.

Jeg har lyst å gi deg noen ulike eksempler på hvordan intuisjonen, kan vise meg vei gjennom drømmene.

Jeg er oppvokst i ei lita bygd, Ballangen, hvor jeg tidlig lærte at det å være same ikke sto høyt på rangstigen. Samene ble kalt lapper og var ikke mye verdt, bort sett fra når noen ble syke, da var det bedre å få hjelp fra samiske healere, enn å gå til doktoren. På tross av hva folk mente, lot jeg meg fasinere av samenes historie, deres tilknytning til natur, tro på naturvesener og noaidens/sjamanens rolle.

Det var ikke før i voksen alder at jeg fikk vite at jeg selv har samiske aner, noe som gav gjenklang for min fasinasjon. På mitt første selvutviklingskurs fikk jeg gjennom meditasjon møte min hovedguide. Jeg fikk se han komme ut av en eldgammel jordgamme og han fortalte meg at han hadde vært med meg fra fødselen av og skulle følge meg hele livet. Senere i en drøm fortalte han meg at jeg kunne kalle han Addja. Jeg googlet navnet da jeg våknet og fant ut at det var samisk. Addja betyr bestefar, gammel mann eller bjørn. Jeg bygde opp mitt forhold til Addja og etter noen år fikk jeg en av de sterkeste klardrømmene jeg har hatt.

Jeg drømte at jeg gikk sammen med Addja i et fjellandskap. Vi kom frem til en kløft i fjellet, en lun plass med fjell på tre sider. I fjellet var det hogd ut en sofa i stein, formet som en sirkel, med sirkelåpning ut fra fjellet. I midten var det et bål og rundt bålet satt mine samiske forfedre. De startet å joike og Addja joiket med dem, mens han telepatisk formidlet at de joiket meg. Min joik. Det var så sterkt at jeg ikke bare gråt i drømmen, men også da jeg våknet.

I gammel tid, før fornorskningen av samene, var det vanlig at noen sto klar og joiket barna som ble født. Alle fikk sin egen sjelsjoik, en joik som var dem, ikke bare om dem. Jeg kunne virkelig i denne drømmen kjenne at joiken var meg, på sjeleplan. Jeg kjente at jeg ville ta tilbake mine samiske gaver og dele dem med andre.

Tegnene handler ikke alltid om store ting som å få levert sin egen joik. Det kan være hint om små hverdagslige ting som kan være til hjelp. Om du har fulgt med meg en stund har du sikkert fått med deg at jeg har hatt utfordringer med ryggen (Bektrev). Før jeg fikk min egen verktøykasse gikk jeg ofte til manuell terapaut, som hjalp meg med å få kroppen mer balansert. I en tid hvor jeg brukte manuellterapi et par ganger i året, hadde jeg en drøm. Jeg hadde hatt en periode med vondt rundt ribbekassa og jobbet gjennom yoga og healing med å løse det opp. En natt drømte jeg at manuellterapauten stakk handa inn i kroppen min, tok tak i et ribbein og satte det på plass. Et tegn på at det nå var tid for litt hjelp utenfra. Jeg bestilte time, fikk rettet på ribbeinet og løste opp i resten ved hjelp av egen verktøykasse.

Når jeg holder på med større prosjekter drømmer jeg at jeg er gravid og at magen vokser i takt med prosjektet. Prosjektet er babyen i magen. Denne formen for drøm opplevde jeg første gang da jeg skrev Eventyrreisen, YOGA for barn. Jeg startet å skrive på boka, samtidig med første gravidedrøm. Observatøren i drømmen bare viste at det var boka det handlet om. Magen vokste underveis mens jeg skrev og da jeg drømte at jeg fødte, viste jeg at boka var klar for et forlag. Dette var høsten 2016. Jeg fikk der i mot beskjed i våken tilstand om å vente med å kontakte forlag til nyåret. Egoet gikk i full tålmodighetsprotest, men jeg ventet. I romjula samme året dukket Frisk forlag opp på FB og jeg kjente jeg skulle sende dem en mail. Jeg fikk kjapt svar om at de ikke var forlaget for meg, men de viste hvem jeg skulle kontakte: Info Vest Forlag. Beskjeden kom på nytt: «vent til nyåret». Andre januar 2017 var tiden inne og jeg ringte Info Vest. Jeg snakket med en litt lunken og stresset daglig leder, som løsnet opp underveis i samtalen og ba meg sende manus. «Men ikke vent på svar før om 14 dager, vi holder på med varetelling», var siste beskjeden han gav. Dagen etter fikk jeg melding: «dette ser lovende ut». Jeg samarbeider den dag i dag enda med Info Vest, som jobber mot barnehage, SFO, skole, hjem med flere. De er opptatt av balanse, har gitt meg kreativitetsfrihet og er en fantastisk samarbeidspartner, som var verdt å vente på.

Det siste eksemplet viste hvordan jeg først fikk hjelp gjennom drømmer, men hvor det til slutt gikk over til tegn i våken tilstand. Hvordan intuisjonen gir oss tegn, vil jeg fortelle deg i et senere innlegg. Interessant? Skriv deg gjerne inn som følger av bloggen og motta mail når nye innlegg kommer ut.

Bildet er fra bålgammen på Pippira Siida. Lærlingene: Magiske Nordstjerner er samlet rundt bålet. Under dette året får de full barneyogaopplæring, samt dykke inn i sitt aller viktigste verktøy: intuisjon. Nyskjerrig på om det er noe for deg? Jeg har startet med å ta inn 11 nye for oppstart i 2024. Les mer her: https://nordstjernabarneyoga.com/laerlinger-2024/

Varm klem fra Tove-Iren

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close