1.etappe: Kjorda-Sitas

Endelig, endelig, endelig, ventetiden er over. Sommerens høydepunkt er her. Intuisjonen har fortalt meg hele veien at alt er timet og tilrettelagt, men usikkerheten rundt egen kropp og Bellas (hunden) form har vært utfordrende. Bella har hele våren vært i dårlig form med oppkast stort sett daglig og hvor undersøkelsene hos veterinær ikke gir noen svar. Jeg har hatt utfordringer med betennelse i venstre hofte, hvor jeg noen dager har vært så dårlig at det har vært vanskelig å løfte foten. Men….Bellas form snur en og en halv uke før turstart og hofta mi blir gradvis bedre.

24.07.22 satte vi oss i bilen, med min sønn Adrian som sjåfør, og startet turen fra Ballangen til Skjomenfjellet, mot startpunkt Kjorda. Med humøret på topp kunne ikke en gang en dårlig værmelding ta bort smilet. Bli med oss inn i dag 1.

Når jeg går slik i fjellet er jeg fullstendig tilstede og jeg lander i meg selv. Alt jeg trenger å passe på er de basale behovene jeg skreiv om i forrige innlegg: det å ha mat, ly, tørre klær, trygghet og en kropp som fungerer. Da trenger man å ta gode valg og avgjørelser, noe vi gjorde ved å starte turen med en kort etappe, for å la kroppene få varme seg opp og vi startet på en vei som enkel å følge.

Når jeg vandrer i fjellet har jeg de fysiske opplevelsene jeg tar inn, men jeg kan også kjenne hva som skjer energimessig i meg. Denne dagen fortalte intuisjonen meg at det var rotchakra som stod i fokus. Rotchakra er et energisenter som ligger i bunnen av bekkenet og som ivaretar nettopp de basale behovene jeg har snakket om, og også elementet jord. Jeg kjente at dagen ble brukt på å koble av fra hverdagslivets rutiner og ikke minst telefonen. Selv om vi var ute av dekning, tok jeg meg selv i å sjekke telefonen flere ganger på ren automatikk. Vi mennesker er vanedyr og denne telefonvanen kom tydelig frem og fikk meg også til å tenke over hva telefonbruken gjør med meg. Jeg kjente at det skulle bli deilig med 10 dager uten.

Naturen og sellskapet med Bella og Martine, hjalp meg å lande i nuet og jorde kroppen, slik at jeg kunne nyte alle de små øyeblikkene og vær mer tilstede i opplevelsene. Virkelig nyte å kjenne jorda under føttene og tyngden av sekken på ryggen. Nyte rypa som sprang langs veien foran oss. Kjenne på tilfredstillelsen av at kroppen fungerte og at jeg hadde alt jeg trengte i sekken. Nyte å bare være.

Ja naturen er virkelig en arena for å jorde seg selv og være tilstede. Hvordan er det med deg? Har du bakkekontakt/jording og er tilstede i nuet? Har du tilgang til naturen?

Kjenner du at du ønsker å trene ditt eget rotchakra, men ikke har mulighet for et opphold i naturen akkurat nå? Da har jeg en yogagave til deg her. Trykk deg inn på videoen nedenfor og bli med meg på en yogaserie for nettopp rotchakra.

Ønsker deg en strålende dag.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close