Fjelltur, kvalitetstid, intuisjon og åndelighet.

Jeg elsker å filosofere over livet og sette spørsmålstegn med det som oppleves som samfunnets sannheter.  Jeg elsker å stille meg selv spørsmål om disse sannhetene resonerer i meg eller om det kan være et annet som passer bedre. Hvordan er det med deg? Er du en person som bare følger strømmen og stoler blindt på andre, eller tror du at svarene ligger i deg selv? Har du kontakt med din indre veiviser, din egen intuisjon? Har du verktøy for å kjenne intuisjonen din i et samfunn som går på «speed»?

Det finnes mange verktøy for å jobbe med egen intuisjon, men fellesnevneren er å søke svarene innover, i stedet for å søke utover. Hva betyr det, spør du deg kanskje?

På min livsvei har jeg brukt ulike verktøy for å åpne opp i og opprettholde en god kommunikasjon med min intuisjon. Etter hvert som jeg har utviklet meg, har noen verktøy blitt overflødig, noen har videreutviklet seg og helt nye har også kommet inn. Healing og yoga har vært mine følgesvenner i mange år, men min aller største følgesvenn og energigiver er naturen.

I et samfunn som bugner av ytre stimuli og kaos, er min aller beste medisin høyfjellet. I naturen er det lettere å finne roen og ha kontakt med sitt sanne jeg. Her får jeg påfyll av energi og får sett livet og hverdagen i et annet perspektiv. Sommerens høydepunkt var 10 dagers fjelltur sammen med min datter Martine og hunden Bella. Martine bor i Oslo og det er ubeskrivelig deilig å dele en slik tur med henne, når hun er hjemme på ferie. Dager uten telefondekning i nydelig fjellnatur, er ekte kvalitetstid for oss. Rom for gode samtaler, alle former for sanseinntrykk, god mat og kortspill er høyt verdsatt i mammahjertet.

På en slik tur er samspillet viktig. Samspillet oss i mellom, men også samspillet med naturen og været. Naturen byr på ulike utfordringer og de basale behovene står i sentrum. Det å ha mat, ly, tørre klær, trygghet og en kropp som fungerer er utgangspunktet for beslutningene som tas. Å for eksempel ta hand om et gnagsår før det får utvikle seg, kan være som natt og dag for turopplevelsen videre. Det er ikke lett å vandre i fjellet med store kjøttsår på føttene.

En annen side for meg ved fjellivet er kontakten med naturen og naturens synlige og usynlige vesener. I yogaeventyrene jeg skriver, har disse skapningene en sentral rolle. Deres energi og tilstedeværelse er en stor del av formidlingen og opplevelsen for barna. For meg er det helt naturlig å se og kommunisere med denne naturverdenen, som mange i dag har kommet bort fra. Jeg har lyst å ta deg med inn i denne verdenen gjennom opplevelsene fra 10 dagers turen. En eventyrlig reise både fysisk, psykisk, spirituelt og energetisk.

For dere som har fulgt med på min reise, vet dere kanskje at jeg har hatt revmatiske utfordringer. For en del år siden kunne jeg starte en fjelltur med 21 kilo på ryggen, så kom en del år jeg ikke klarte gå på langtur i det hele tatt. I fjor sommer hadde jeg bygget opp kroppen igjen, slik at jeg og Martine kunne gå på 6 dagers tur. I år ønsket vi 10 dager, men utfordringen var å kunne bære mat og utstyr for så mange dager. Her kom fantastiske Narvik turistforening med hjelpere inn på banen og fraktet depoter ut med snøskuter. Turen var fylt med kjærlighet lenge før vi begynte å gå. Bli med inn i filmsnutten for å se forberedelser med kjærlighet.

I neste blogginnlegg tar jeg deg med inn i dag en av fjellturen vår. Følg med og koble deg på den magiske fjellenergien gjennom vår reise.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close