Nytt onlinekurs: Bokstavreisen, YOGA for barn.

Lanseringstilbud.

Bokstavinnlæring ved bruk av kroppen, fysisk aktivitet ved hjelp av eventyr, sosial trening uten konkurranse og prestasjonspress, lær engelske ord gjennom yogaøvelser. Høres ikke det gøy ut? Alt dette og mer til får du gjennom dette lekfokuserte kurset.

Yogakortene som kurset er bygget på, ble laget med inspirasjon fra Dina, som nå er 11 år og assistent på onlinkurset. Da Dina begynte på skolen spurte jeg henne etter en stund om hvordan det gikk. Hun svarte at det er ganske kjedelig. Det skal sies at Dina kunne lese allerede som 4-åring og hadde som mange andre barn, store forventninger til å begynne på skolen. Da jeg spurte henne om hun hadde eksempel på hva som var kjedelig, svarte hun: i norsk lærer vi en ny bokstav hver uke og da skal vi skrive den sånn og sånn og gjøre en side i boka, og hver uke er det akkurat det samme bare ny bokstav.

Som lærer kjente jeg meg igjen i Dina sin beskrivelse og vet av erfaring at mange lærere ønsker det annerledes, men ofte havner i bokinnlæringsmønstret på grunn av tidsklemma. Mange barn skal sees og tas vare på, men det skorter på ressurser. Jeg ville bidra til en forandring, ikke bare for barna, men også for lærerne. Hva kunne jeg skape som var lett for lærere å ta i bruk og som samtidig er gøy innlæring for barna?

Jeg satte i gang den kreative prosessen med å skape Bokstavreisen, med Nina Hansen på lag som illustratør. Jeg ønsket en kortstokk som var lett tilgjengelig og som skulle kunne brukes i flere fag i skolen, samt i barnehage og hjem. Ideen om engelske ord dukket opp og alle kortene fikk både engelske og norske navn. Jeg ønsket å ha en fengende forklaring på hvordan yogaøvelsene kunne utføres, og hva fenger vel mer enn forklaring på rim? Jeg lagde ulike farger på vokaler og konsonanter, og jeg så for meg hvordan kortene lett kunne taes i bruk i kroppsøving og fysisk aktivitet, både ute og inne. I 2019 kom Bokstavreisen ut og de har vært med meg rundt om i hele Norge på kursturneer, hvor de har spredd læring og latter. Nå vil de ut til flere gjennom dette morsomme onlinekurset.

Så…er du en voksen som ønsker å gi barn læring gjennom lek? Da er det bare å klikke på videoen og få et lite innblikk i hva som venter deg i: Bokstavreisen, YOGA for barn.

Jeg og Dina ønsker deg hjertelig velkommen til å leke sammen med oss.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close