Regnbuereisen 2020

Tora, min vakre guddatter nærmer seg 3 år og endelig er hennes yogaeventyr klar for å nå ut i verden. Kreativitet kommer i mange former og tidsperspektiver og jeg bruker å sammenligne prosjektene mine med graviditeter. Noen prosjekter er som å ruge frem hønekyllinger, tar bare 21 dager. Kyllingene klekker lett og blir til små nusselige nøster. Noen prosjekter er mer som sauen, som bærer lammet i 21 uker. Lamungene blir født og spretter snart rundt på lette føtter. Mens andre prosjekter er mer som å føde en elefantunge, med en graviditet på et par år. En graviditet som til tider er tung å bære og for ikke å snakke om den trange fødselen. MEN, en prosess verd sin verdi i gull. For når elefantungen er født bærer den nemlig med seg urvisdommen selv og har styrke til å flytte fjell. Regnbuereisen er elefantungen.

La oss ta et tilbakeblikk på graviditeten. I januar 2020 gikk Regnbuereisen fra tanke- og energiform, til å begynne å lande ned på papiret. Jeg ønsket et eventyr med så enkle øvelser at det lett kunne brukes av de minste barna i barnehagen, men samtidig kunne fenge de litt eldre barna. Et eventyr som skulle være Toras reise over regnbuen, og hvor barna som lytter skulle få være med å visualisere healing til alt som bor på vår vakre jord, samt jorda selv. Inspirasjonen og ideene falt på plass litt etter litt ved at frosken, enhjørningen og kobraen meldte sin ankomst. Jeg trengte en sparringspartner og fikk illustratøren Nina Hansen inn på teamet. Ved at ideene fikk begynne å ta bildeform sammen med teksten, fløt ny tekst og nye dyr inn i eventyret. Som vanlig var jeg utålmodig med å bli ferdig og som vanlig tok det lenger tid enn jeg trodde. En plan om å ha alt klart høsten 2020, ble en ny plan om januar 2021.

Men nå er den endelig Regnbuereisen født og klar til å lande inne i hjem og barnehager over hele landet. Fordelt på 10 A-4 kort, med Nina Hansens fantastiske illustrasjoner, pakkes i disse dager “elefanungen” min ned i selveste Gullboksen. En Yogapakke fylt med magi og spennende eventyr.

Regnbuereisen er like mye min egen healingreise som det er et kraftfullt yogaeventyr for barn. Gjennom skriveprosessen har jeg funnet biter til meg selv og eget liv, mens jeg har jobbet frem budskapet i eventyret. Et budskap som er viktigere nå enn noen gang. Vi trenger alle våkne å opp og se alvoret i hvordan situasjon vår kjære jord er i. Vi trenger å se at alt liv henger sammen og at vi er avhengige av hverandre for å løfte verden. Vi trenger å legge et nytt grunnlag slik at våre kjære barn kan fortsette å ha en jord å bo på. Vi kan alle gjøre noe og vårt bidrag har betydning. Vi kan gi barna våre kunnskap som gjør det til en selvfølge å ivareta planeten vår og alt som bor på den. En kunnskap som kan deles gjennom lek, latter og læring.

Dette er et av mine bidrag til små og store. Håper du som voksen tar i mot alle regnbuens farger og blir med på reisen. Kjenn fargene lande inn i hjertet og del eventyret med alle barna i ditt liv.

1 tanke om “Regnbuereisen 2020

  1. Margaret Heldor januar 11, 2021 — 14:14

    Det er en vakker joik og fortelling. Tusen takk for at jeg får være med på reisen.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close