Livet selv

Nye veier, nye muligheter, nye innsikter ELLER nye regler, nye begrensninger og gamle, negative mønstre? Hva velger du? Hvordan vil du leve ditt liv? Jeg velger å la ekornvennene fra egen hage hjelpe meg med hvordan jeg vil leve mitt 🙂

Vi er inne i en tid hvor verden er snudd på hodet og hvor vi alle blir utfordret til nytenkning. Vi har et valg om at vi kan la reglene begrense oss eller ta et dypdykk i hva som er gavene i den nye tida, og hva vi selv kan gjøre for å forandre verden. Jeg har tatt et valg. Jeg vil bidra til en bedre verden ved å løfte barnas arenaer, gjennom Nordstjerna Barneyogas unike verktøy og gjennom å tørre å være meg selv.

På kursene jeg holder for barn lærer jeg dem at hver og en er helt unik, og at alle har sine helt spesielle talenter, som ingen andre i hele verden har. Jeg forteller barna at bare de gjør sitt beste er det godt nok. Når dette er noe av det jeg lærer ut, så dukker det også opp spørsmål til meg selv. Hva krever det av meg? Jo, jeg må leve det jeg snakker. Jeg må hedre mine talenter, være villig til å utvikle meg og oppgradere meg selv underveis, samtidig som jeg ærer meg selv når jeg gjør mitt beste.

I mars gikk Norge inn i unntakstilstand, som gav konsekvenser for oss alle. For min del ble Norgesturneen med barneyoga utsatt på ubestemt tid. Jeg tok et valg om å gå minst mulig inn i frykt og i stedet se på utfordringene som nye muligheter. I mange år har jeg latt barneyogaen være altoppslukende, men var nå klar for å bruke karantenetida på å la privatliv og jobb flyte sammen til en lekende og lett livsstil. En livsstil med frihet på tid, sted og penger. En livsstil hvor mitt hjem er basen og også min aller største lekegrind.

For å gjøre dette trengte jeg hjelp fra flere en ekornene, så jeg meldte meg på et 90 dagers kurs hos Iisa Person: den 8.dagen. Gjennom kurset har jeg fått daglig oppfølging og vært med i en gruppe som bare ønsker hverandre godt. Jeg har tillatt meg selv til å leve uten tid, være i nuet og gå dypere inn i hva jeg ønsker i livet mitt. Transformasjonene har vært store på alle arenaer og jeg ønsker nå å dele med deg hvilke 7 områder i livet som nå får vokse sterkere frem og som hjelper meg å leve autentisk. Kanskje du selv kan få noen tips og ideer til ditt eget liv 🥰

Snu opp/ned på dine mønstre <3
  1. Snu på gamle vaner sa ekornungen der den hang opp ned og kikket rett inn i kameraet mitt. Jeg har i 15 år jobbet mye med meg selv og egne mønstre, så jeg skjønte jo hva søtingen snakket om. Spørsmålet ble hvilke mønstre som nå skulle frem i lyset og svarene har kommet dryppende inn på alle de viktige arenaene i livet mitt. Hovedessensen i dryppene er å la Nordstjerna Barneyoga vokse videre uten å brenne meg ut på veien. Jeg har til tider vært så opptatt av å formidle barneyogaen, at andre gleder i livet har blitt satt til side og jeg har skapt en tidsklemme som egentlig ikke har trengt å være der. Dette har ført til at når jeg har gjort noe annet en å jobbe med barneyoga, har jeg hatt utfordringer med å være helt til stede. Jeg “burde” jo ha skrevet på bok, planlagt neste kurs eller funnet nye måter å nå ut med verktøyene på. Løsningen på å bryte mønsteret har vært å gi slipp på tia og la livet selv få utfolde seg. Høres kanskje veldig diffust og høytflyvende ut, men hvordan det har skjedd skal jeg utdype videre.
Ro skaper innsikt <3

2. Egentid med yoga og meditasjon har vært en del av den daglige praksisen min i over 10 år. Gjerne på morgenen, gjerne en kundaliniyogaserie, en fast meditasjon og tur med hunden etterpå. De siste to årene har praksisen forandret seg mer og mer bort fra faste rammer. Jeg har blitt flinkere til å kjenne etter hva jeg trenger der og da og etter jeg meldte meg på; Den 8. dagen, har praksisen igjen tatt nye retninger. Jeg kan nå starte dagen med en mykgjørende yogaøkt, men mediterer mye mer på intuisjon i forhold til hvor og når jeg trenger det. Fotografering i egen hage har blitt sommerens nummer 1 i meditering. Når jeg sitter under grantrærne, med lekende ekorn rundt på alle kanter, er jeg helt og fullt tilstede i meg selv og tia blir borte. Det er bare meg, naturen og fotoapparatet som gjelder. Kroppen kobler av, sinnet kobler av og jeg fylles av en enorm takknemlighet for hva jeg har rundt meg. Jeg stilner i takt med elva som renner nedenfor og det er mye lettere å kjenne hva som bor i meg selv, og hva som er mitt neste rette steg i livet.

Følg hjertet <3

3. Følg hjertet ditt, sier ekornungen der den sitter og ser på meg, mens den holder hendene på sitt eget hjerte. Øyeblikket får meg til å tenke på forandringene jeg og min mann har gjort på eiendommen de siste månedene. Hvor mye skrot og rot vi har ryddet og kjørt på søppeldynga. Når rotet ble borte, fikk vi mer energi og naturen kom enda vakrere frem. Med det også ønske om å tilbringe enda mer tid i den. Fra å være en dame uten såkalte grønne fingre, har lysten til å plante blitt vekket denne våren, og jeg kan stolt se på de nye bærtrærne som står fulle av knopper og bær. Hjerte sier at ved å plante i hagen har jeg også sådd nye frø for Nordstjerna Barneyoga. Nye ideer strømmer på og igangsettes. Interessen for barneyogaen og nyprosjektene øker hele tiden. Hodet skjønner ikke helt hvordan alt henger sammen, men det gjør ingenting, for følelsen er god, den er min og det er det som er viktig. Jeg har det godt mens jeg bidrar til å løfte samfunnet, gjennom barneyogaens magiske eventyrverden.

Mat beriker livet <3

4. Ekornene spiser og spiser, og spiser, og spiser. For meg har mat vært en av de største utfordringene jeg har hatt i livet. Da jeg var yngre spiste jeg som en hest, men la aldri på meg. Tynn som en flis dyttet jeg i meg store mengder sukker og annen “fetende” mat. I slutten av 20-årene ble kroppen mer og mer dårlig av Bekhtrev og jeg tålte absolutt ikke sukker og dårlig mat lenger. Siden da har utallige dietter vært prøvd og kroppen gransket under alle utprøvningene. Til tider har jeg spist dårlig samvittighet nesten uansett hva jeg har puttet i munnen. Denne våren og sommeren har jeg latt humla suse og sluppet litt taket på å ha kontroll på maten. Jeg spiser en god del sunn mat, men banker ikke meg selv for den maten jeg spiser, som ikke er helt på den sunne stien. Kroppen føles fin og det er det som er viktig for meg akkurat nå. Jeg som i mange år har holdt meg unna brus har denne våren blitt Pepsi-maxianiker 😉 Jeg tillater meg selv å nyte pepsien når jeg først drikker den, jeg observerer meg selv uten å dømme og vet samtidig at i matveien finnes det et forbedringspotensiale og et mønster jeg vil jobbe videre med. Prosessen er målet og matveien blir til mens jeg går.

Samhold

5. Jeg står i hagen, med et smil om munnen og studerer 3 ekornunger i ivrig lek. Ikke lette å fange disse på film samtidig, det kan jeg låve deg. Det går i hundre der de raser opp og ned trestammer, jager hverandre og hopper fra tre til tre.

Fra jeg var lita har jeg lært at familie er viktig og at vi skal ta vare på hverandre. Gjennom livet har jeg erfart at mennesker og venner kommer og går, men jeg har også lært at det ikke alltid er like sunt å krampholde på alle familierelasjoner, om de er aller så mye familie. Gradvis har det vokst frem et større og større behov for å være sammen med likesinnede. Med det mener jeg mennesker (og dyr) som ser meg for den jeg er, og hvor det er et felles ønske om å løfte hverandre. I sommer har jeg tatt valget om å bryte ut av relasjoner som tapper meg og være sammen med alle de som løfter meg og gir meg energi.

Lek balanserer livet <3

6. Den ene av de tre lekende ekornungene stopper opp og ser ned på meg. Vet du at lek balanserer livet, sier han. Jeg vet det tenker jeg og smiler tilbake. Er det noe veien med Nordstjerna Barneyoga har vist meg, så er det å la leken ta mer og mer plass i livet mitt. Etter tidligere å ha slitt med kroppen over mange år, forsvant mye av livsgleden og leken. Fra å være en humoristisk og “barnslig” dame, gikk jeg over til å være mer lukket og dyster. Jeg er nok her en smule selvkritisk, men gjennom tilbakeblikk ser jeg at det var en del år hvor jeg ikke var videre lykkelig. For meg går veien til lykken mye gjennom å pleie mitt indre barn. Jeg tar gjennom barnet inn tilstedeværelsen, forundringen, gleden over de små undre og ikke minst lykken av ny læring og utfordringer. Et av mine mål er å lære dagens barn at de ALDRI må slutte å leke. Lek kommer i mange former og er viktig for både store og små.

Nyt av livets nektar <3

7. Nyt livet sier sommerfuglen der den sitter på løvetannsblomsten. Jeg zoomer den inn og lar meg fascinere av fargene og skjønnheten i det lille vesenet. Jeg begynner å tenke på hva det betyr å nyte livet og hvilket liv som er selve drømmelivet for meg. Vi utvikler oss jo hele tiden og nye faser dukker opp på veien.

Våren og sommeren har gitt meg mange nye svar, noen allerede nevnt i denne bloggen. En ting er i alle fall sikkert og det er at jeg skal fortsette med å bevist skape og ta ansvar for mitt eget liv. Jeg skal fortsette å følge min sterke intuisjon og tilbringe mye tid ute hos vakre moder jord. Et A4 liv er ikke noe for meg. Jeg trenger variasjon og trenger å flyte med forandringene som kommer til meg. STORE FORANDRINGER for meg vil også si STORE FORANDRINGER for Nordstjerna Barneyoga. Jeg gleder meg så til å vise dere alt som Nordstjerna Barneyoga er i gang med. Forandringer som skaper et stort samarbeidsnettverk, nye måter å nå barna på og ikke minst for min egen del; en vei med tids-, steds- og økonomisk frihet. En vei hvor jeg følger min “passion” og NYTER veien mens jeg går. Alt er perfekt til en hver tid, så lenge jeg gjør mitt beste.

Ønsker du å vite mer om kurset jeg har tatt, trykk deg inn på linken her og få et gratis minikurs med Iisa: https://luckylinda.simplero.com/S/https://www.iizap.com/realiser-drommeprosjektet-gratis-minikurs-med-iisa/?ref=17954-Nordstjerna-Barneyoga

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close