Yoga på hjemmeskole!

Det som skulle bli barneyogalærdom for Nordstjernas lærling Rachel, har blitt et familieprosjekt på høyt nivå, hvor barna Tuva på 13, Trym på 10 og Thea på 7 er like gira som mamma. Det skulle klaffe slik at koronarestriksjonene kom samtidig som lærlingetiden startet, og dermed hadde barna både tid og rom til å kunne bruke yoga som en viktig del hjemmeskolen.

Hver søndag har jeg sendt ut nye oppgaver til gjengen, og hver søndag har jeg hatt en enorm glede av å motta leksene i form av filmer, refleksjoner og bilder fra yogafamilien. Kreativiteten blomstrer hos både mor og barn, og jeg vil i tiden fremover dele av alt de har bidratt med, slik at dere også kan få glede av deres erfaringer og yogaglede.

Rachel Mikkelsen Tapio

Rachels læringskapasitet imponerer meg stort. Hun har satt seg inn i hele Eventyrreisen, YOGA for barn og er nå godt i gang med skoleboka og yogakortene. Samtidig som hun fordyper seg i barneyogaen lærer hun seg tegn til tale. Rachel har laget videoer med Nordstjernas yogaøvelser, hvor hun også bruker tegn til tale og dermed tilrettelegger for at enda flere barn kan ha nytte av yogaen. Hvor fantastisk er ikke det?

Rachel deler ikke bare barneyoga med barn. Hun jobber i et bofellesskap for mennesker med fysiske og psykiske utfordringer, hvor hun har oppdaget at ulike barneyogateknikker blir tatt i mot med åpne armer. Her er noen av Rachels egne ord og erfaringer fra bofellesskapet.

Å se barneyoga gjennom brukerne på jobb er en liten gave. Yogaen er en genial måte og lure inn aktiviteter for personer som helst ikke ønsker aktivitet. For dem går det mye lettere å få aktivitetene gjennom å være med på yogaeventyr, synge barneyogasanger og dans litt. Jeg har også hatt gode erfaringer med avspenningsøvelser. I bofellesskapet bor det en dame på 57 år som har celebral parese. Her en kveld skapte vi en fin og rolig stund, med at jeg leste avspenningsøvelsen Trehytta fra Eventyrreisen, YOGA i skolen. Dama hadde godt utbytte av øvelsen og følte seg både rolig og glad. Hun er foresten også veldig glad i å ta spagettitest etter avspenning.

En annen positiv erfaring fikk jeg med en jente som har Downs syndrom. Her en uke da vi hadde dårlig vær både i form av regn og snø, fikk jeg utfordringer med å få henne i aktivitet, da hun er redd for å gå ute i dårlig vær. Hun sliter også med overvekt,  noe som er ganske vanlig for dem med downs syndrom, men som også gjør det enda viktigere å holde seg i bevegelse.  I tillegg har det sosiale vært svært begrenset grunnet korona, så det har vært en utfordring i seg selv for å få til aktiviteter. Så en dag jeg skulle på jobb kom jeg på yogakortene dine og heiv dem oppi veska. Jeg visste henne korta og gjett hva som skjedde da. Jenta ble med på 30 min styrkende yoga når vi brukte bokstavreisen som et spill.  En ting er sikkert, barneyogaen åpner opp flere dører for mange fler enn barna selv.


Trym og Thea

Hils på Trym og Thea, som er veldig glad i å gjøre yoga i naturen og som gjerne tar Eventyrreisen, YOGA for barn med på tur. Thea er 7 år og mens de andre til tider har syntes det har vært litt krevende med hjemmeskole, har Thea elsket at familien har vært sammen hele tiden. Thea elsker også yogaeventyr og favoritten er Prinsessens oppdagelsesreise. Hun storkoser seg når hun får lov til å leke ut yogaen og synes det er koselig når storesøsknene tar henne med på yogalek. Aller best er det når mamma Rachel leser yogaeventyr til dem alle tre, synes Thea. Takk til Thea som bringer ekte glede og lekenhet inn i videoer og bilder for Nordstjerna Barneyoga.

Trym liker utfordrende øvelser og koser seg ekstra godt med mammas Feet up. For de som ikke vet hva det er, er det en stollignende yogainnretning, med hull i midten. Du kan blant annet bruke Feet up-en til å gjøre mange opp ned øvelser. Jeg er også glad i krigerstilling og jeg synes solhilsen er veldig kjekt, sier Trym. Tusen takk Trym, for at du er sporty og stiller opp på utfordringene jeg gir dere. Videoene og bildene av deg er supre og det er så godt å ha deg med på Nordstjernalaget.

Rachel og Tuva

Eldstejenta Tuva kjenner dere kanskje igjen, da jeg har skrevet om henne i et tidligere innlegg. Tuva skal nemlig være med på Eventyrreisen, YOGA med barn, som er et av instruktørkursene til Nordstjerna. Tuva har allerede i en alder av 13 år, mange år bak seg hvor hun har hatt yoga med både egne søsken og andre barn, og hun imponerer meg stort i instruksjonvideoene hun har laget for Nordstjerna. Denne jenta er den fødte yogalærer, hun tar fort til seg kunnskap og har en rolig og naturlig måte å lærer videre på.

Jeg kan ikke få sagt nok hvor mye glede denne familien har gitt meg, og hvor mye de har bidratt til Nordstjerna barneyoga de siste 6 ukene. Det har vært fint å se hvordan yogaverktøyene har vært til glede for dem, spesielt i den utfordrende tiden vi er inne i. Dere er bare helt topp. Det eneste som mangler nå fra familien er at mannen i huset viser frem sine yogaferdigheter 😉 Kanskje det blir en del av neste ukes utfordring.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close