Et levende Eventyr!

I dag vil jeg gi dere et innblikk i livet til en dame som inspirerer meg stort. Med sitt engasjement for barn og med sin fantastiske fortellerevne, sprer hun glede og yogaverktøy til mange barn og voksne. Mitt hjerte fryder seg ved å kunne ønske Helene Knutsen og hennes levende Eventyr, velkommen inn i bloggen.

«YOGA ER EN INVITASJON TIL ET MØTE MED DET UBESKRIVELIGE.» – Helene Knutsen

Blogginnlegg om Helene Knutsen og hennes kreative tilnærming til å jobbe med mindfulness, meditasjon og yoga med barn

Mitt navn er Helene Knutsen. Jeg er opprinnelig fra Oslo, men bor i Mandal sammen med min mann og våre 4 barn som er i alderen 1-7 år. Jeg er utdannet mindfulness-instruktør, meditasjonslærer og barneyogalærer og tilbyr via min virksomhet Helene Knutsen Mindfulness ulike typer kurs, foredrag og arrangementer innenfor temaene mindfulness, meditasjon, yoga for barn, livsmestring og selvledelse.

Jeg har praktisert mindfulness og ulike former for meditasjon i snart 15 år. Min meditasjonspraksis og det å praktisere bevisst tilstedeværelse er de viktigste verktøyene jeg har i mitt liv. Med mindfulness søker jeg å oppnå perspektiv på det som til enhver tid beveger seg gjennom livet mitt. Jeg inspireres av å dele av min kunnskap og mine erfaringer, og av å i fellesskap med andre søke innsikt gjennom å forholde oss åpent, bevisst og ærlig til de ulike hendelsene som fyller våre livsopplevelser.

«Det er min opplevelse at det er mer som binder oss sammen, enn som skiller oss mennesker fra hverandre.« – Helene Knutsen

Gjennom min virksomhet er det min hensikt å myndiggjøre hvert enkelt menneske i møte med livet, og å bringe oss nærmere hverandre både som medmennesker, og som samfunn.

Selv søker jeg innsikt og et bevisst forhold til meg selv, mine relasjoner og livet jeg lever. Jeg brenner for å bistå andre som også ønsker et åpent, vennlig og autentisk forhold til seg selv, deres relasjoner og de erfaringer som måtte komme deres vei her i livet.

For meg personlig er mindfulness, meditasjon og yoga viktige hjelpemidler på veien mot et mer autentisk liv der jeg trener meg på å akseptere og å tåle det som er, slik det er. Hver dag åpnes det opp nye muligheter for å integrere disse kjerneverdiene i min måte å forholde meg til livet på.

Jeg underviser andre først og fremst gjennom min egen måte å møte livet på, i all min menneskelighet. Gjennom å ha mot til å kunne være åpen, ærlig og sårbar i møte med andre lærer jeg meg selv å kjenne på et dypere plan. Jeg gjenvinner eierskapet til historiene som fyller min livsopplevelse, jeg utvider mitt kreative potensiale, og jeg lærer meg å sette pris på det mennesket jeg har valgt å bli.

Mitt formål er å inspirere og myndiggjøre andre til det samme!

Mindfulness, meditasjon, bevegelse og kreativitet er mine verktøy, både personlig og profesjonelt, i min søken etter å oppleve livet med TILSTEDEVÆRELSE, TILFREDSHET & TAKKNEMLIGHET.

Mitt arbeid med barn.

Jeg har alltid latt meg inspirere av barn og det å jobbe med barn.

Jeg har mange års erfaring fra arbeid med barn, både i barnehage, asylmottak og via ulike

organisasjoner som Redd Barna, Kreftforeningen og Ungdom & Fritid.

Det er vanskelig for meg å finne helt de rette ordene når jeg skal beskrive hva som er mitt mål med å introdusere barn for disse verktøyene som er så viktige for meg i mitt liv. Det som skjer med oss, når vi praktiserer det å være bevisst tilstede i øyeblikket, å møte oss selv med nysgjerrighet, ikke-dom, åpenhet, tålmodighet, vennlighet og omsorg, det å våge å kjenne etter, virkelig kjenne etter hva som beveger seg i ens kropp, sinn og følelsesliv, og å møte seg selv på et så ekte, nært og sårbart plan, det er…

ubeskrivelig.

Det å velge stillheten, selv midt i kaoset, midt i all støyen, det å både våge å velge stilheten, og prioritere å velge stillheten, stille stunder der hele oppmerksomheten rettes innover, mot kroppen, pusten, mot den delen av vår bevissthet som overgår tankene våre, følelsene våre, erfaringene våre, det er…

ubeskrivelig.

Det å være tilstede med oss selv, i stillhet, gjennom meditasjon, konkrete mindfulness-øvelser eller bare en generell mindful tilnærming til livet, og gjennom yogaens fysiske øvelser, det åpner opp et rom for å bli kjent med oss selv, og faktisk også med våre omgivelser, på en helt ny måte. Det å erfare livet, gjennom blikket til den som erfarer det vi erfarer (observatøren), fremfor gjennom blikket til den som lar seg rive med av alle de situasjonene og erfaringene som til enhver tid dukker opp i livene våre, det er…

ubeskrivelig.

Det finnes ikke ord som på en dekkende måte kan beskrive den sanne essensen bak det å praktisere mindfulness, meditasjon og yoga. Til det blir språket vårt for fattig. Meditasjon, yoga og mindfulness må erfares. Jeg brenner dypt og inderlig for å dele med min omverden erfaringer fra mine møter med det ubeskrivelige. Jeg vet, at jo flere som oppdager dette ubeskrivelige som vi gjenopptar kontakten med via en helhetlig yoga-praksis, jo mer fred, kjærlighet og tilfredshet vil vi oppleve at får blomstre frem i vår verden.

Barna våre skal arve denne kloden. Forhåpentligvis skal de fortsette å leve her i generasjoner etter generasjoner. Jeg ønsker å bruke min tid i dette livet på å gjøre det jeg kan for å minne menneskeheten på hvorfor vi er her, hvem vi egentlig er og hvor vi egentlig kommer fra. Slik jeg ser det finner vi svarene på disse eksistensielle spørsmålene nettopp i stillheten, i det ordløse, i møtet med…

det ubeskrivelige.

«Derfor underviser jeg yoga, meditasjon og mindfulness til barn og unge.

Fordi jeg ønsker å invitere mennesker fra en så tidlig alder som mulig, til et møte med det ubeskrivelige.»

– Helene Knutsen

Yoga, mindfulness og meditasjon er en arena for ikke-prestasjon og ikke-konkurranse. Det gjelder for voksne, det gjelder for oss som praktiserer, for oss som underviser, og det gjelder for barn. Vi har alle sammen et skrikende behov for nettopp slike arenaer der målet i seg selv er tilstedeværelse og aksept fremfor egoets jag etter prestisje og anerkjennelse. Dette, i tillegg til alle de andre fordelene som barn har av å praktisere disse verktøyene, er noe av grunnen til at jeg engasjerer meg for å få yoga, mindfulness og meditasjon inn i skoler og barnehager.

«Et levende eventyr»

Jeg er en kreativ sjel som lever for å skape og jeg elsker å skape arenaer som bringer voksne og barn sammen i aktiviteter som fremmer tilstedeværelse, åpne, ærlige og nære relasjoner. Jeg er også veldig glad i musikk, dans, sang og litteratur og jeg synes at kulturopplevelser er en glimrende måte å fremme nettopp dette med tilstedeværelse i øyeblikket her og nå og det å sette pris på hverandres selskap.

Min bestemor Lisbeth, en engasjert, klok og modig dame, pleide i sin tid å holde eventyrstunder for barna på Loddefjord Bibliotek i Bergen. Som barn var jeg grenseløst stolt av min bestemor Lisbeth, og særlig av det faktum at det var min bestemor som var selveste «eventyr-dama».

Jeg ser sånn opp til min bestemor at jeg ønsket å gå i hennes fotspor og har latt hennes lidenskap for formidling, kunst og kultur gå i arv, samtidig som jeg bringer inn mine egne elementer i form av yoga, mindfulness og meditasjon. I lys av dette har jeg skapt mitt eget konsept som jeg kaller «Et levende eventyr».

På «Et levende eventyr» kombinerer jeg høytlesning for barn, sang, dans og musikk med yoga-øvelser og forskjellige puste, sanse- og avspenningsøvelser.

«Vi bruker kroppene våre, sansene våre og til og med pusten vår for å leke oss gjennom bøker og eventyr, og på den måten gjør vi eventyrene levende!» – Helene Knutsen

På eventyrstundene mine samler jeg barn og voksne og bruker bøker, eventyr, bevegelse og forskjellige avspenningsøvelser for å skape rom for kulturopplevelse, tilstedeværelse og nærvær i øyeblikket her og nå.

«Et levende eventyr» har blitt en publikumsfavoritt her på mitt lokale bibliotek i Mandal, og på mine månedlige eventyrstunder på Mandal Bibliotek deltar det mellom 50 – 100 barn og voksne hver gang! Det er ubeskrivelig gøy at jeg har klart å nå ut til såpass mange med mitt konsept som for mange nok fremstår som noe litt utenom det vanlige. Jeg er opptatt av å gjøre yoga, mindfulness og meditasjon til allmenne og tilgjengelige verktøy for alle ved å fjerne noe av mystikken rundt det.

Jeg reiser også rundt og holder eventyrstundene mine på andre biblioteker og kulturarenaer, og nå den siste tiden har jeg også gått over til å livestreame digitale versjoner av eventyrstundene mine der voksne og barn fra hele Norge kan delta! Jeg besøker også barnehager med eventyrstundene mine.

Jeg setter umåtelig stor pris på å kunne samarbeide med dyktige og erfarne yogalærere som Tove Iren og jeg bruker hennes bøker og produkter flittig når jeg driver med yoga med barn, både hjemme med mine egne og når jeg underviser profesjonelt.

Har du lyst til å vite mer om mitt arbeid kan du besøke min nettside www.heleneknutsen.no og du kan følge meg på www.instagram.com/heleneknutsen_mindfulness og/eller på www.facebook.com/heleneknutsenmindfulness (dersom du har lyst til å sjekke ut livestream av «Et levende eventyr» finner du disse på min Facebook-side). Du finner meg også på Youtube ved å søke på «Helene Knutsen Mindfulness» – her deler jeg gratis veiledede meditasjoner.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close