Gladlaks Barneyoga

I dag vil jeg presentere dere for Daniel Gjerde og Gladlaks Barneyoga, og hvilken tilnærming han har til barneyoga. Daniel anser seg selv for en fyr som prøver å være så ærlig som han kan. Han har yoga som både jobb og hobby, og liker å eksperimentere og leke med yoga og meditasjon. “Jeg trenger å tulle og le høyt kun for å le høyt. Jeg skriver litt, synger litt og danser litt…sånn hjemme alene”. Så bli med en liten stund inn i gladlaksens verden, hvor han deler fra sin yogareise med barn.

Et bilde jeg har hatt med meg fra starten av barne yoga reisen min, 10 år siden er bilde av et frø, et potensiale som vokser, spirer og gror når elementene og forholdene kommer sammen. Dette er hva jeg ønsker å romme for barna. Et potensiale, et frø av bevissthet, yoga og meditasjon som spirer når tiden er inne. Om dette skjer eller ikke kan jeg ikke kontrollere, men intensjonen og energien ligger bak. 


Yoga med barn et det mest utfordrende jeg gjør. Jeg jobber fulltid som yogalærer og har gjort det i snart 10 år. Jeg holder klasser for mange forskjellige aldersgrupper og kropper, men det mest utfordrende er yoga med barn. Grunnen til dette er at jeg må møte meg selv HVER ENESTE GANG. Mine usikkerheter som “lærer de nok, har de det gøy, syntes foreldre at jeg er flink nok, hjelper dette i det hele tatt.” Mine ambisjoner og ønske og potensiale i arbeidet som «hvis de bruker dette kan de virkelig hjelpe seg selv og andre, men de må bruke og lære det». Alt dette foregår inne i meg, hver eneste gang. Så jeg må gi slipp, HVER ENESTE GANG. Gi slipp på forventningene jeg har til barna, forventningene jeg har til meg selv, forventningene jeg har til foreldre og forventninger jeg har til instutisjoner som skole og barnehage. 


Det aller gøyeste jeg gjør er yoga med barn. Det er sååå befriende og kommuniserende, ekte og tilstede. Å være her og nå er et stort element i yoga og meditasjon, og barna er der, de hjelper meg og vi er med hverandre i 30-45-60min. Det som kommer opp, kommer opp, og vi er med det der og da. Jeg liker å være som et barn, være spontan i øyeblikket, samtidig som jeg trenger å holde styr på alle, se alle, høre alle, ta raske avgjørelser i øyeblikket og modellere.


Modellering er Gladlaks Barneyoga tilnærming nr.1.Barn kopierer, det er slik de lærer. Selv om jeg kun ser barnet i 45min hele barnets liv, eller gjennom flere år, så er det noe, det er litt tid hvor potensialet for at noe henger seg på, er stort. Hvis jeg behandler deg med respekt, gjør du det samme. Behandler jeg andre med kjærlighet, gjør du det samme. Det er i teorien veldig simpelt, men som vi alle vet er det ikke så lett i praksis. Derfor handler barne yoga i stor grad om den voksne. Selvfølgelig også verktøy rettet mot barn, men det handler om læreren, hvordan vi er og beveger oss gjennom livet. Dette er hva generasjonen etter lærer. 

Praksis er nøkkelen i yoga og meditasjon, vi må gjøre. Vårt motto er: ØV OG PRØV. Yoga må være GØY, vi kan kose oss med yoga og barna. Husk, det er ikke en skolebenk, hvor de skal lære, deretter repetere det du har sagt. Vår jobb er å holde rom for dette potensiale å spire ved å legge til rette så godt vi kan, forholdene for at nettop dette kan skje, men ikke at det faktisk skjer, det ansvaret trenger vi ikke bære.

 
Daniel Gjerdewww.gladlaksbarneyoga.no

Legg inn en kommentar

%d
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close