En liten glad-historie!

Du trenger ikke ha lang erfaring med yoga for å bruke yogaverktøy med barn. Katrine Brendeland er pedagogisk leder i en barnehage og nybegynner i yoga, men har allikevel utforsket emnet med ungene i barnhagen. Hennes motto har blitt: “Det er ikke så viktig om vi gjør det helt riktig, så lenge alle er med og gjør så godt de kan”. Nordstjerna Barneyoga kjenner seg igjen i det gode mottoet og deler her litt av Katrines erfaringer.

Her kommer en liten glad-historie fra en liten barnehage i Bjørnafjorden kommune. Jeg er en pedagogisk leder som liker å ha varierte samlingsstunder. Jeg synes en samlingsstund skal være fylt med hverdagsmagi, undring og glede, og da har jeg ulike innfallsporter. Jeg har en kusine som driver med Yoga, hun tipset meg om Norstjerna Barneyoga, og hun sendte meg et MediYoga opplegg for barn som jeg brukte litt i samling.

Etter å ha prøvd det litt innså jeg at dette ville jeg gjøre mer av – så jeg bestilte kortstokken Bokstavreisen. Den tok jeg i bruk sammen med førskolegruppen, og vi tok en bokstav i alfabetet hver dag – stor bokstav når vi startet førskolegruppen, liten bokstav for å avslutte. Etter noen ganger mente barna at vi måtte ta flere kort, for det var så gøy. Så til slutt endte det med en Bokstavreise-samlingsstund der alle fikk være med. Det var kjempegøy, og det endte med at barna etterlyste yoga om det gikk for lang tid mellom hver gang.

Jeg har en sønn som går i første klasse som også har fått prøve seg litt – med stor suksess. Og mottoet mitt gjennom hele reisen (siden jeg egentlig ikke vet hva jeg holder på med) har vært “Det er ikke så viktig om vi gjør det helt riktig, så lenge alle er med og gjør så godt de kan”.

Jeg setter utrolig stor pris på at Nordstjerna lager opplegg som er enkle for oss å ta i bruk sammen med barna! Det skal så lite til for å føle seg bedre.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close