Nordstjernas nye lærling

I dag vil jeg presentere dere for Rachel Mikkelsen Tapio, som har begynt som lærling og kollega hos Nordstjerna Barneyoga. Rachel har hatt yoga for barn i 4 år og har et brennende ønske om å nå ut til flere med barneyogaens magiske verktøy. Hun er derfor et kjærkomment tilskudd til Nordstjerna og jeg ønsker henne hjertelig velkommen.

Rachel bor i Odda, er 32 år og har 3 nydelige mirakelbarn. Hennes vei til å oppdage yoga har blant annet vært gjennom egne kroppslige utfordringer. Rachel er født uten livmorhals og med endometriose, en tilstand som gir indre blødninger og store utfordringer med å bli gravid.

Barn skulle egentlig ikke kroppen min klare og bære, men 3 barn har jeg fått, alle rett etter store indre blødninger som krevde operasjoner. Kroppen var mer åpen etter operasjonene og da kom graviditetene. Så barn lå tydeligvis i mine kort.

Jeg ble utdannet hjelpepleier i 2006 og har jobbet i yrke mitt siden da, noe jeg stortrives med. Siden 12 års alderen har jeg hatt en omfattende endometriose som gir kroniske sterke smerter, alvorlige indre blødninger, som igjen fører til operasjoner. På grunn av desperasjon med smerter og med redsel for å bli avhengig av morfinbehandlinger, tok jeg en aromamasasje utdannelse for 7 år siden. Dette var virkelig noe som engasjerte meg og jeg ville lære mer, så jeg tok en grundig utdanning i eteriske oljer også, med tilhørende behandlings metoder, påfulgt av en ayurveda utdanning.

Alt jeg lærte ville jeg dele med folket i Odda og åpnet salong. Jeg jobba 60 prosent som hjelpepleier og 40 i salongen. Det var veldig tøft og ha salong når jeg var syk 4-6 måneder hvert år og ikke kunne holde åpent i lange perioder. Jeg klorte meg fast i dette i 3 år, før jeg måtte kaste inn årene og stenge.

Gjennom ayurveda utdanninga fikk jeg smaken på yoga, noe som ble redningen for meg. Jeg fortsatte å utdanne meg og tok nå grunnleggende yoga utdanning og ble fullstendig hekta. Et år etter grunnutdanningen tok jeg videreutdanning for yogalærere, etterfulgt av yin-yogautdanning. Jeg hadde også underveis startet med ukentlige yogaklasser på Safe treningssenter og hadde faste timer for barn 1 gang per mnd. Det var så kjekt og drive med dette.

Yoga hjalp meg i mine tyngste og i mine letteste perioder og var nå blitt en livstil, hvor jeg hadde en dedikert daglig praksis. Når jeg i dårlige perioder sleit med manisk smerte og med påfølgende depresjon, blei yoga en av aktivitetene jeg klarte å gjøre med mine barn. Jeg oppdaga at barna gjennom yogalek fikk ro og en annen forståelse av seg selv. Dette var gull. For barna mine ble yoga utforskning på «hvem jeg er», noe som motiverte meg til å lese og undersøke mer og mer om barneyogaens gode egenskaper. Den respekten barna fikk for seg og egen kropp, samt andre, gjorde yogaen uunnværlig. Ungene ble også lettere til sinns, lekne og forståelsesfulle. 

Jeg tok da og inviterte meg selv i barnehagen til minste datteren min og hadde yoga der, samt inviterte meg ned på skolen i klassen til de 2 eldste og hadde yoga der. Disse yogaverktøyene måtte bare komme inn på skolen og i barnehagen..

Årene humpet og gikk, jeg var av og på syk og vi var blitt vant til dette i vårt hjem. Jeg reiste innimellom på yogatimer og worshops og koste meg med det. Jeg har i tillegg til nevnte utdanninger tatt en 200 timers yoga teacher training online og flere yoga kurs på nett.

Jeg har praktisert yoga med de ansatte på jobben min og praktisert yoga ukentlig i 5 år med en ung mann med down syndrom. Jeg ser effektene av yoga overalt, og har lyst til å dele en historie fra en dag jeg på jobb, lovte en bruker holde på med litt yoga. Vi pleier det innimellom, vanligvis mye stolyoga og rolige stillinger. Dette er en dame på 65 år, som fikk en hjerneskade under fødsel, men er oppegående når der gjelder mye. Hun trenger å holde seg i aktivitet, men det kan være utfordrende å få gjennomført trening med henne.

Damen fikk se boken; Eventyrreisen, YOGA for barn og lurte litt på hva innholdet i boka var. Hun var ikke så gira på å trene, så jeg responderte med at det skal vi ikke, vi skal bare ut på et lite eventyr. Da var det mere greit.

Jeg spurte om vi skulle prøve ut en pusteøvelse først, hvor hun svarte et jeg hadde lovet henne eventyr, og da skulle det bli eventyr. Hun valgte eventyret om prinsessa, som kongen hadde vært så redd for at han hadde holdt innestengt til 6 års dagen.

Vi gjorde alle øvelsene sittende, lo og tullet underveis og jeg oppdaget at det var en flott måte å få fram aktivitet på.

Etterpå spurte jeg henne om hva hun synes om å være med på yogaeventyr. Svaret var: «Jo minnet litt om oss. Vi får ikke gå ut på grunn av korona, akkurat slik som prinsessa, som heller fikk ikke fikk gå ut»

Min erfaring er at voksne som barn blir gladere av yoga og jeg vil fortsette med å dele yogaverktøyene. Jeg kjenner at fokuset mitt nå retter seg mot yoga og kvinnehelse, samt yoga for barn. Jeg vil lære mer om barneyoga og går inn som lærling hos Nordstjerna Barneyoga, med et brennende engasjement og gleder meg til fortsettelsen.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close