Skinnvotten

Skinnvotten som yogaeventyr

Et eventyr som fenger meg og som jeg brukte mye da jeg jobbet som lærer i skolen, er det Ukrainske eventyret; Skinnvotten. Det er vår kjære Alf Prøysen som gjendiktet historien til norsk og jeg brukte det flittig i skolen både til høytlesning, til rollespill og dramatisering, som elevene fikk vise frem til foreldrene. Alf Prøysen har gjort en fantastisk jobb med å navngi figurene i eventyret. Pilemus Silkehår, Friskefrosk Langelår, Haremann Hoppsadans, Revemor Silkesvans, Ulven Aldrimett, Villsvinet Trynebrett og bamsefar Labbdiger. Ikke rart barna blir revet med av historien med slike karakterer og med slik en fengende rytme.

Barn er jo som oftest glad i rim og regler, og jeg var som barn ikke noe unntak. Personlig har jeg tatt med meg denne gleden inn i voksenlivet, hvor jeg ikke bare lager barneyogahistorier på rim og regle, men også bruker dikt til å uttrykke andre sider med meg selv. På min yogareise kom jeg bort i Skinnvotten som yogaeventyr og kjente med en gang at jeg ønsket å lage en egen variant av eventyret. Jeg lagde en vri på starten og satte yogaøvelser til de ulike karakterene i historien. Jeg har brukt eventyret i mange år både i barneyoga og familieyogatimer, og det har blitt mottatt med stor glede av både barn og voksne. Da Eventyrreisen, YOGA i skolen skulle utgis var det tid for at Skinnvotten skulle få sin hedersplass i boka.

Vi er nå inne i en tid hvor verden preges av Koronavirus og Norge har satt i gang sitt “dugnadstiltak”. Jeg opplever at mange mennesker trør til og bruker kreativiteten for å glede andre i denne tiden. Jeg føler at på ene siden er vi isolert i våre egne hjem, men at vi samtidig skaper et samhold og et felles mål om å bekjempe viruset.

Jeg fikk forespørsel fra en mamma om jeg kunne bidra med barneyogavideoer i denne tiden, slik at hun og barna, samt andre familier kunne kose seg med eventyr og yogaøvelser. Det første jeg kjente på var at dette var langt utenfor min komfortsone, men ønsket om å bidra var sterkere. Jeg spilte inn Skinnvotten og la den ut på FB under Nordstjerna Barneyoga, og responsen har vært enorm. Mange delinger og tilbakemeldinger fra fjern og nær, fyller hjertet mitt med glede og et ønske om å gi ut mer til fellesskapet.

Jeg starter med å dele videoen her slik at flere har mulighet å oppdage den. Håper den fortsetter å gled og inspirere. Så vær så god kjære dere! Her er Skinnvotten på video, sammen med gode ønsker fra Nordstjerna Barneyoga.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close