Tuva, 13 år

Barn og ungdom som ønsker å lære andre barn og unge om barneyoga, har det siste halve året begynt å dukke opp på Eventyrreisen, YOGA med barn. Noen dropper bare innom og er med stykkevis og delt, ofte pga at mor eller far mangler barnevakt, mens andre ender opp med å delta på hele kurset. Med egne ideer og nytenkning sklir de rett inn i i lag med oss voksne og er virkelig med på å løfte kvaliteten på kursene. Jeg ønsker barna hjertelig velkommen. Bedre kvalitetssikring kan jeg ikke finne, det er jo nettopp for dem jeg ønsker å dele barneyogaverktøy.

I dag skal du få hilse på Tuva Hesthamar fra Odda, som i en alder av 13 år, allerede har mange års erfaring med yoga. Hun svarte kjapt ja, når jeg spurte om hun ville la seg intervjue. Vær så god kjære leser, her får du kloke ord fra Tuva.

Tuva Hesthamar

Hvem er du Tuva og hvilke interesser har du?

– Eg liker fotball, sang og ridning og 4h. Eg er veldig glad i naturen og er medlem av grønn ungdom. Eg liker å være med venner, og så liker eg veldig godt yoga. Eg er mest glad i Solhilsen.

Hvordan og når begynte du med yoga? 

– Mamma er yogalærer og har trent yoga med meg og søsknene mine i mangen år.

Hva gjør/betyr yoga for deg? 

– Eg synes det er behagelig og holde på med. Det styrke kroppen min. Det er og kjekt og holde på med sammen med familien min. Eg blir kjent med min egen kropp, og når eg er stiv da hjelper yoga.

Hvilke utfordringer tror du er de største for barn og unge i dagens samfunn? 

– For mye skjerm tid. Og noe eg føler, eg sier ikkje alle er det, men eg føler mange er så mye i ro.

Har du noen erfaringer med barneyoga? Noe spesielt som du vil dele?

Eg har søsken , slik at eg er med på å gjøre yoga med dem. Eg ser jo dem synes det er vanskelig og da må eg finne på noe kjekt for å klare og forsette. For dem synes jo det er kjedelig å sitte i ro.

Hvorfor vil du lære mer om barneyoga?

For å hjelpe andre og få litt mer indre ro, og så synes eg det er veldig kjekt og lære mer. Det er å stilig å kunne jobbe. 

Barneyoga er ingen konkurranse, har noen tanker om det? 

Det er på en måte greit, man kan liksom konkurrere med seg sjølv. Konkurranse kan forbli på fotball.

Har du en favorittøvelse/meditasjon?

Eg er veldig glad i puppy pose. Solhilsen og pranyama vekselpust.

Tusen takk til Tuva som var med på dette lille intervju og delte litt om sine tanker og erfaringer med yoga. I april får Nordstjerna Barneyoga den store gleden av å få både Tuva og mamma Rachel med på Eventyrreisen på Isdalstø. Da tar Tuva et steg videre i ønske om å bli barneyogainstruktør og vi vil i etterkant av kurset dele mer fra hennes yogareise.

Jeg vil avslutte innlegget med et godt tips fra Tuva om hva som er viktigst når du skal gjøre yoga: Ha det kjekt. Så lenge du har det kjekt så går det bra.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close