Eventyrreisen, YOGA i skolen.

Da er dagen kommet hvor 2 års jobbing er klar for forhåndssalg, i form av boken; Eventyrreisen, YOGA i skolen. 2 år med skriving og alle de indre prosessene som følger med å lage en bok. 2 år med hjelp og støtte fra familie, venner, skoler, kursdeltakere og ikke minst Info Vest Forlag. Inni meg er det mange følelser i dag. Jeg kjenner spenning for hvordan boka vil bli mottatt. Jeg kjenner takknemlighet for hvilke gaver motgangen på veien har gitt meg. Føler også en form for tomhet over at jobben er gjort, samt masse glede over å endelig være et steg nærmere å kunne dele den med alle som ønsker. Her er en smakebit på hva boka byr på:

Eventyrreisen, Yoga i skolen er en bok med hovedmålgruppe barn 5-10 år. Den kan brukes som veiledningsbok for voksne, eller barna kan ved hjelp av bilder og tekst bruke den selv. Boka er knyttet opp mot kunnskapsmålene for 1-4. trinn, slik at øvelsene kan integreres i skolen.

Boka ønsker velkommen til en reise inn i yogaens magiske eventyrverden. Vi tar med pusten og lander inn i lek og læring. Her får barna utfolde seg på egne premisser, i en tradisjon der konkurranse ikke er i fokus.

Vi lar lek, glede, sang og avspenning danse hånd i hånd, mens vi følger med Frosken som flytter hjemmefra. Vi kler på oss vinterklær og hilser på alle dyrene i Skinnvotten. Vi drar med Adrian på jakt og samarbeider to og to med fjellet Stetind. Vi leker med alfabetet gjennom morsomme yogafigurer og vi slapper av, til kroppen blir slapp, like slapp som kokt spagetti. Vi lærer å meditere, ved fokus og tilstedeværelse i sangens verden, og ved å lytte til oss selv gjennom egen pust. En pust som er nøkkelen til din egen skattekiste. En pust for helse og livsmestring. En pust som du alltid bærer med deg.

Eventyrreisen-boka viser korleis yoga tilbyr verktøy som inneber fokus på pust, rørsle-posisjonar (asanas) og meditasjon. Gjennom fokus på pusteteknikkar – alt frå ballong- til hare- og bjørnepust – kan barn bli betre kjende med seg sjølv og med kva dei føler i kroppen og tenker på. Boka vektlegg at yoga og meditasjon er verktøy som kan gi meir ro og velvære i både barnas kropp og sinn. Kvanmo understrekar at yoga kan bidra til betre livsmeistring, noko som er blitt eit sentralt mål i norsk skule. Forsking på innføring av yoga i skulen viser også at yoga kan bidra til betre mental helse, konsentrasjon, læringsevne og trivsel.

Ingunn Hagen, Professor, Institutt for psykologi, NTNU

Ønsker du å forhåndsbestille signert bok, send meg en melding via kontaktsiden.

Legg inn en kommentar

%d
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close