Samarbeid

I dag har jeg lyst å dele noen tanker om samarbeid med deg. Jeg føler vi er inne i en tid hvor “jeg” vokser til “vi”. Hvor flere og flere mennesker ser bakenfor konkurranse og velger å jobbe for å løfte hverandres kunnskaper, og løfte hverandre som mennesker. En filosofi som er hånd i hanske med yogisk filosofi, og egenskaper som jeg ønsker å dyrke i meg selv.

Jeg ønsker å leve ut mitt fulle potensiale, uten at det går på bekostning av andre. Jeg ønsker at gjennom å leve ut mitt fulle potensiale, hjelper jeg andre mennesker, både store og små, til å gjøre det samme.

Vel hjemme i vakre Nordlandsbygda Ballangen, har dagen i dag gått til ettertanke og til å fordøye inntrykk, etter 5 dager i Oslo, med yoga og gode venner.

De første dagene ble tilbrakt hos min gode venn og kollega Lill Janne Legård. Hun har hjulpet meg å spille inn en barneyogameditasjon, som om kort tid vil dukke opp i innboksen din. En gave fra meg til deg, som jeg kan gi, fordi Lill Janne har delt sin kompetanse med meg.

I helga hadde jeg stand på Oslo yogafestival, med tilbud på Eventyrreisen, YOGA for barn. Det ble mange gode samtaler med både kjente og ukjente, hvor ny visjoner ble sådd, visjoner som lover bra for barneyoga i både Norge og utland.

Det ordet som har dukket mye opp hos meg i dag er samarbeid. For hva kan vi vel utrette helt alene? Og hva vil det vi utretter bety, uten andre mennesker å dele med? Det var mange mennesker innom standen i helga, som snakket om nettopp samarbeid. Mennesker med et brennende engasjement for barneyoga. Mennesker som kjenner at barn i dag trenger yogaverktøy. Jeg kunne se samme gløden i øynene deres, som jeg kjenner bor i meg selv.

Hvis du har lest noen av mine tidligere blogginnlegg, vet du at jeg ikke er fornøyd med dagens skolesystem. Etter å ha jobbet mange år i skolen, fikk jeg nok av å måtte presse alle barn inni samme form. Jeg sluttet i skolen og Eventyrreisen ble skrevet. Nå er Yoga i skolen i gang, en bok som skal hjelpe barn til å kjenne seg selv og egne ressurser. En bok som kan kalles et pionerprosjekt og av den grunn kan være en skremmende prosess å være i. Jeg vet at det er dette jeg skal gjøre, og jeg vet at boken skal ut og frem, men jeg kan noen ganger føle meg litt liten og alene.

Det er da det er godt å møte likesinnede. I helga var det mange som delte mine erfaringer med både skoleverk og barneyoga, noe som gav meg energi og pågangsmot. Samtalene gav løfter og visjoner om samarbeid og deling. Løfter om norsk forskningsprosjekt om yoga i skolen, og ikke minst løfter om å stå sammen å gjøre hverandre gode.

 

 

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close